Kültürel Yapı

Kategori: Kültür ve Sanat Okunma: 4519 Tarih: 19/01/2015 13:44
Kültürel Yapı
Eşref höyük, Kabak Abdal Türbesi, Kaynarca Mozaik Sütunlar ve Bicir Yamaç Yerleşimi ve Kuluncak Mehmet Halife Türbesi sayılabilir.
 
a. Eşref Höyük: Kuluncak İlçesi Konak Tepe sınırları içerisinde yer alan höyük, yoğun olarak tunç çağını barındırmaktadır. Höyükte herhangi bir ilmi kazı yapılamamış, ancak kaçak kazılar yapılmıştır.
 
b. Kabak Abdal Türbesi: Alvar Köyünde yer alan türbe kitabesine göre 1844 tarihlidir. Kare planlı yapının üzeri kubbelidir. Yapı içerisinde beton sıvalı bir mezar yer alır. Köylülerin imkânlarıyla sürekli tamir görmüştür.
 
c. Mozaik Sütunlar: Kaynarca Mahallesi Tosunbükü mezrasında yer almaktadır. Genç Roma dönemine ait olduğu bilinmektedir. Zemin üzerine mozaik sütun ve çizimler mevcuttur. 
 
d. Bicir yamaç yerleşim alanı: Bicir köyü Taşlı tarla mevkiinde yer almaktadır. 900 lü yıllara ait olduğu değerlendirmektedir. 
 
e. Kuluncak Mehmet Halife Türbesi: Osmanlı dönemine ait olduğu bilinmektedir. Kuluncak Şehir mezarlığı içerisinde yer almaktadır. Dönemin din adamlarından biri olarak bilinmektedir.
 
malatya araç kiralama onlyfans nedir