BAŞKANIMIZ ERHAN CENGİZ'İN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

Kategori: Haberler Okunma: 1652 Tarih: 22/04/2020 12:09
BAŞKANIMIZ ERHAN CENGİZ'İN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

Kuluncak Belediye Başkanımız Erhan CENGİZ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Kuluncak Belediye Başkanımız Erhan Cengiz

Bağımsızlık mücadelesinin en önemli adımlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve milli egemenliğin tescilinin 100. yıl dönümü vesilesiyle ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek milli iradenin hakim olduğu bir yönetim şekli ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ceddimizi saygıyla yad ediyorum.

Başkan CENGİZ Türkiye Büyük Millet Meclisi; Kurtuluş Mücadelesinin gelecek nesillere ebediyete kadar çiğnetmeyeceği bir emanetidir. Bu nedenle tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 tarihinin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edilmesi çok anlamlıdır. Vatanın tehlikede olduğu en sıkıntılı günlerde bile çocuklarının yarınlarını düşünen bir millet olarak bugünde çocuklarımıza huzurlu bir vatan, büyük bir Türkiye bırakma hedef ve idealindeyiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve egemenliğin ilanına dair dönemin şartlarının bugün ve yarının nesillerince iyi bilinmesi, anlaşılması ve her zaman canlı tutulması gerekmektedir.  Bugün de 23 Nisan 1920 ruhuyla kardeşliğimizi, bütünlüğümüzü, birliğimizi muhafaza etmeye ve yüceltmeye devam edeceğiz.

 Başkan CENGİZ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 100'üncü yıl dönümünü, dünyada büyük bir hızla yayılarak insanlığı tehdit eden korona virüs salgını dolayısıyla buruk bir şekilde kutlayacaklarını belirterek, "Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100'üncü yıl dönümünü hüzünlü bir şekilde kutlamaktayız. İnşallah temennimiz odur ki bundan sonraki yıllarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı ruhuna uygun bir şekilde coşku içerisinde milletçe kutlarız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yad ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum" dedi.

YORUMLAR

Bu içerik için henüz bir yorum yazılmamış.

YORUM YAZIN

malatya araç kiralama onlyfans nedir