BAŞKANIMIZ ERHAN CENGİZ'İN İSTANBUL'UN FETHİ MESAJI

Kategori: Haberler Okunma: 1615 Tarih: 29/05/2020 15:53
BAŞKANIMIZ ERHAN CENGİZ'İN İSTANBUL'UN FETHİ MESAJI

Kuluncak Belediye Başkanımız Erhan CENGİZ, İstanbul’un fethinin 567. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Bir çağ kapatıp, yeni bir çağ açan büyük fethin 566’ncı yıl dönümüne gelmiş bulunmaktayız. Hz. Muhammed (S.A.V), ‘İstanbul bir gün feth olunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır.’ Hadisi ile İstanbul’un fethinin ne denli önemli olduğunu yüz yıllar öncesinde vurgulamıştır.

Başkan Cengiz 29 Mayıs 1453'te gemilerin karadan yürütülmesi ile gerçekleşen bu fetih, bizlere İstanbul’un ne kadar çetin şartlarda alındığını göstermektedir. Fatih Sultan Mehmet Han'ın bu zaferi, tüm dünyaya Türkün gücünü ve zekâsını bir kez daha ispatlamıştır. Fatih Sultan Mehmet, fetihten sonra gösterdiği adalet ve hoşgörünün yanında, ‘Biz toprakları değil, gönülleri fethetmeye gidiyoruz.’ sözüyle de tarihteki eşsiz yerini almıştır. Nesilden nesile anlatılacak bu destansı fetih ecdadımızın bizlere bıraktığı yegâne mirastır. Bizler de aldığımız bu mirası korumalıyız. Bunu yapmak için de bilimin ışığında okumalı, çalışmalı ve vatandaşlarımıza hoşgörüyle davranmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle İstanbul'un fethinin 567’ncı yıldönümünü kutluyorum. Fethi gerçekleştiren ve Hz. Muhammed (S.A.V)'in övgüsüne mazhar olan başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere bu zaferin mimarı olan şanlı ordumuzu ve onların arkasında fethe gönül veren tüm ecdadımızı şükran, rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Dedi.

YORUMLAR

Bu içerik için henüz bir yorum yazılmamış.

YORUM YAZIN

malatya araç kiralama onlyfans nedir